Колега беше прав!Релето наистина е на помпата или поне чичко Гугъл така казва!И наистина 2 от крачетата бяха нагорели,позачистих ги с шкурка и запалих колата.Всичко беше ок даже и оборотите не помръдваха,но след 10тина минути пак...Gearbox fail...Електрическото виене пак се чуваше...Колкото до маслото наистина като не я бях карал цяла нощ беше доста под ръбчето на съда,казвам така защото нямам щекичка или нещо друго като развих капачката...Промяната обаче е в това,че релето вече на прави цък-цък а след първото цъкване минават примерно 3,4 сек. и тогава пак цъква...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Selespeed - приказки с картинки
Collapse
X
-
Ох ама и информацията дето я давате всички е еднаааааа...... какви 2 масла, какви 5 лева, какво празнене какво промиване. Има си неща които могат да се проверят много лесно.
Проблемите които може да дава селеспийда са няколко и обикновено са решими.
Колкото до смяна на маслото- в моята кола като никога до сега не е сменяно, защо нямам никакви проблеми. До сега за толкова години и километри съм сменил веднъж четки и наскоро сфера( с оригинална естественно,а не ситроенска, роувърска или каквото и да е) но за 300К км е нормално сферата да си отиде.
За мен пътя като начало е:
-почистване на всички конектори свързани със селеспийда( от тям и оборотите могат да се променят)
- проверка помпа- за нормална работа( диагностиката може да покаже налягането в системата)
- проверка сфера( простичкия тест с броя на превключвания)
-Ремонт или смяна на едно от двете)
Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Първоначално публикувано от m.lukanov Покажи съобщениеОбщо взето нещата се влушават...почистих релето на помпата,но пак започна да си цъка през секунда...И за капак задна влиза само 20 опита по един път...
Comment
-
Виж колегите от Ventura или при Bobo. Близо са ти.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от m.lukanov Покажи съобщениеОбщо взето нещата се влушават...почистих релето на помпата,но пак започна да си цъка през секунда...И за капак задна влиза само 20 опита по един път...Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Той обаче не казва като цъка релето помпата тръгва ли или само прицъква и до там.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Фърлете още малко бобец! Само със спане на лунна светлина няма да стане.
Стефане , нека си провери човека първо помпа и сфера преди да сваля робот. А масълцето може и да не е черно от бослук а просто да не е ясно какво масло е сипвано. Колегата има колата от скоро. може предишния да е наливал всякакви сурогати. Аз специално знам за наливана спирачна течност и от там всичко аут.
А "специалиста по селеспийдите" няма никакви проблеми със своя за толкова километри и не се изказва за неща които не знае и не може......Last edited by fiore; d.m.y г., 17:55.Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
sprint tropheo
155/1.8
156/2.0 Selespeed
Comment
-
Да, наистина малко глупости се пишат чат-пат
m.lukanov aко не си оправил проблема, може да го закачим на лаптопа това фиатче и да видим какво става...
Имам и една резервна сфера, мога да ти я сложа, ама уикенда, че мн бачкане през седмицата.Last edited by stef_nikolaev; d.m.y г., 22:30.Alfa 156 Selespeed 2001, Alfa 147 Selespeed 2002, Alfa 156 JTS FL Selespeed 2005.
"My engine started rattling like the proverbial biscuit-tin-dwelling skeletal onanist while on holiday in deepest darkest Wales"
Comment
-
Няма да сменяме маслото щото не знаем какво е и дали това са боклуци или не... и всъщност не са боклуци защото боклуци няма от къде да влезнат в системата така, че а познай какво е и какво прави това когато ежедневно минава през помпата и тя го тика към сферата и нататък по системата.
Както и да е. Правете си диагностиките както знаетеLast edited by oem; d.m.y г., 00:06.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от stef_nikolaev Покажи съобщениеДа, наистина малко глупости се пишат чат-пат
m.lukanov aко не си оправил проблема, може да го закачим на лаптопа това фиатче и да видим какво става...
Имам и една резервна сфера, мога да ти я сложа, ама уикенда, че мн бачкане през седмицата.
П.С.Рано или късно всички Стило Абарт стигат до едно място..........................Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment